BBL-opleindingen (bedrijven)

Al uw voordelen als erkend leerbedrijf voor BBL-opleidingen!

“Profiteer, als erkend leerbedrijf, van hun steeds beter ontwikkelde kennis en kunde”

Op zoek naar vakmensen in de techniek?

Zoals je waarschijnlijk zelf ervaart, is het tegenwoordig moeilijk om goed personeel te vinden in de techniek. FTP Personeelsdiensten houdt zich veel bezig met het werven en begeleiden van jongeren, die hun VMBO-opleiding hebben afgerond of al een MBO-diploma hebben, maar naar een hoger niveau willen. Zij willen heel graag een echte vakman/-vrouw worden in de techniek. Eén dag in de week gaan zij naar school en de overige 32 uur van de werkweek passen zij de opgedane kennis toe in de praktijk. Jij, als erkend leerbedrijf, hebt de kans om van hun steeds beter ontwikkelde kennis en kunde te profiteren!

Waarom FTP Personeel?

Waarom in samenwerking met FTP Personeelsdiensten? Dit kan je interessante voordelen opleveren als bedrijf of werkgever:

  • Wij betalen de opleiding
  • Je ontvangt subsidie voor elke BBL-leerling die bij je werkzaam is
  • Je loopt geen risico
  • De leerling kan kosteloos worden overgenomen
  • Wij zijn betrokken en begeleiden de leerling van het begin tot het einde
Montage leerling via FTP Personeelsdiensten

Hoe werkt het?

Wij betalen de volledige opleiding; dit kost je niets en je ontvangt zelfs subsidie. De leerling begint met een proefperiode van 3 maanden. Na afloop zullen wij met jou en de leerling evalueren en gezamenlijk besluiten of de leerling gaat starten met een BBL-opleiding.

De overheid stimuleert bedrijven die leerlingen opleiden

Daarom ontvang je per BBL-leerling een subsidie Praktijkleren én kun je subsidie aanvragen bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). De hoogte van deze subsidie hangt af van een aantal factoren. Deze kun je bekijken op www.rvo.nl.

Doordat de leerling bij ons in dienst is, loop je geen risico. Je kunt het zien als een extra lange proefperiode. In het tarief zijn alle afdrachten, zoals werkgeverslasten, vakantiedagen en vakantiegeld opgenomen. De leerling is bij ons in dienst totdat de leerling zijn/haar diploma heeft behaald. Daarna kan de leerling kosteloos worden overgenomen en ben je een vakman/-vrouw rijker!

 

Vanaf het begin van de proefperiode tot het moment dat u de leerling in dienst neemt, begeleiden wij hem/haar. Wij bezoeken jullie regelmatig, gaan met alle partijen in gesprek bij eventuele problemen en helpen bij zaken waar hij/zij of u tegenaan loopt. Wij zijn een klein bedrijf en werken hoofdzakelijk in de Duin- en Bollenstreek en regio Leiden. Hierdoor heeft u altijd contact met een contactpersoon die u kent en kan er snel geschakeld worden. Wij zijn open, eerlijk en betrokken.