BBL-opleidingen

Ga je liever aan het werk dan dat je naar school gaat?

“Jouw opleiding en salaris, betaald door FTP Personeelsdiensten”

Ga je liever aan het werk dan dat je naar school gaat?

Wij bieden BBL-opleidingen aan in de techniek voor jongeren die hun VMBO-opleiding (bijna) hebben afgerond. Ook als je bezig bent met een MBO-opleiding en een niveau hoger wilt, óf een verkeerde keuze hebt gemaakt, ben je welkom! Je opleiding wordt door ons betaald. Check wat een BBL-opleiding heeft betekent voor Benjamin. De overige voordelen vertellen wij je graag!

Waarom FTP Personeel?

Waarom zou je nu gebruik moeten maken van FTP Personeelsdiensten voor een combinatie van opleiding en werk?

  • Wij helpen je om een keuze te maken die bij je past
  • Wij betalen je opleiding en salaris
  • Wij regelen een leuke werkplek voor je
  • Wij zijn betrokken en begeleiden je van het begin tot het einde
  • Je hoeft maar één dag in de week naar school
  • Je gaat meteen geld verdienen
  • Je leert het vak in de praktijk van échte vakmensen
  • Als jij je MBO-opleiding hebt afgerond heb je al veel ervaring
Leerling loodgieter FTP Personeelsdiensten

Wat is een BBL-opleiding en hoe werkt het?

Lijkt het je leuk om een goede monteur te worden in de installatietechniek, of heb jij meer feeling voor elektrotechniek? Het kan ook zijn dat een baan als timmerman je op het lijf is geschreven is of dat gas-, water- en warmtedistributie meer in jouw straatje passen. Het geeft niet als je nog niet weet wát je precies wilt doen in de techniek; wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze!

Kennismakingsgesprek

Wij beginnen met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen wij ons een beeld vormen of je gemotiveerd bent om een echte vakman/-vrouw te worden. Als je nog niet weet welke richting je op wilt, kunnen wij je advies geven, aan de hand van het stellen van de juiste vragen. Eventueel is het mogelijk om een proefdag mee te lopen bij een bedrijf om in de praktijk te zien en mee te maken of dit bij je past.

Maar één dag in de week naar school

Als je liever met je handen werkt dan naar school gaat en tóch een echte vakman/-vrouw wil worden, is een BBL-opleiding ideaal.

Je hoeft maar één dag in de week naar school en je wordt verder in de praktijk opgeleid. Doordat je de lesstof meteen kunnen toepassen in de praktijk, is het een stuk gemakkelijker om de theorie te leren.

FTP betaalt jouw opleiding en salaris

Wij betalen de volledige opleiding; dit kost jou dus niets. Gedurende de opleiding tot een half jaar na het behalen van je diploma, ben je in dienst bij FTP Personeelsdiensten. Daarna ga je rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever. Omdat je bij ons in dienst bent gedurende je opleiding, betalen wij je salaris. Voor jou maakt het qua uurloon geen verschil of je rechtstreeks bij de opdrachtgever of bij ons in dienst bent.

Een leuke werkplek

Als je eenmaal weet wat je wilt, gaan wij een leuke werkplek voor je regelen. Je wordt hier begeleid door echte vakmensen en op deze manier kom je erachter of dat echt is wat je wilt. Weet je het zeker? Na een proefperiode van ongeveer 3 maanden zullen wij met jou en je begeleider evalueren en beslissen of je gaat starten met een BBL-opleiding via FTP Personeel. Wij regelen alles voor je, maar er zijn wel een paar dingen die je zelf moet doen: wij vragen van jou 100% motivatie en de ambitie om een echte vakman of -vrouw te worden in de techniek.

Begeleiding tijdens je proefperiode

Vanaf het begin van je proefperiode tot het moment dat je door de opdrachtgever direct in dienst wordt genomen, begeleiden wij je. Wij bezoeken je regelmatig, gaan met alle partijen in gesprek bij eventuele problemen en helpen je bij zaken waar je tegenaan loopt. Wij zijn een klein bedrijf en werken hoofdzakelijk in de Duin- en Bollenstreek en regio Leiden. Hierdoor heb je altijd contact met een contactpersoon die je kent en kan er snel geschakeld worden. Wij zijn open, eerlijk en betrokken.

Opgeleid worden door echte vakmensen

Er is een groot tekort aan mensen in de techniek. Bedrijven hebben er dus veel belang bij om in jou te investeren. Dit doen zij door jou in de praktijk op te leiden door echte vakmensen.

Leerlingen die een fulltime MBO-opleiding hebben afgerond, hebben weliswaar praktijkervaring door middel van stage opgedaan, maar dit kan niet tippen aan de ervaring die jij inmiddels hebt! Hierdoor zal je, na het behalen van je diploma, meer gaan verdienen en ben je dichter bij je doel om een echte vakman/-vrouw te worden, als je dat niet al bent.

BBL-opleiding ervaring

Een bericht van een zeer tevreden oud werkzoekende die een BBL-opleiding via FTP Personeel gevolgd heeft …

BBL-opleiding FTP Personeelsdiensten

Na tien jaar in de horeca te hebben gewerkt werd het tijd om een andere richting op te gaan. Ik wist nog niet echt wat ik wilde doen, maar wel dat ik met mijn handen bezig wilde zijn. Na een lange zoektocht op internet kwam ik erachter dat zonder diploma op zak en geen relevante werkervaring het moeilijk is om aan een baan te komen die ik wilde. Naar aanleiding van een vacature van FTP Personeelsdiensten kwam ik op het idee om als Leerling Monteur aan de slag te gaan. Na een leuk gesprek op hun kantoor in Rijnsburg is FTP Personeelsdiensten voor mij op zoek gegaan naar een leuke werkplek. Binnen één week had ik een sollicitatiegesprek en binnen twee weken een nieuwe baan in de installatietechniek. Ik werk daar nu met veel plezier en volg daarbij een BBL-opleiding, waar ik me volledig voor inzet.

Dit alles is mogelijk gemaakt door FTP Personeelsdiensten en het installatiebedrijf waar ik werkzaam ben. Zonder hen was ik niet gekomen waar ik nu ben.

Dus als je op zoek bent naar een baan in de techniek mét toekomst, dan moet je bij FTP Personeelsdiensten zijn!